Egmont IT

Egmont IT


Egmont har fået et virtualiseret datacenter. Det har medført lavere driftsomkostninger, højere driftssikkerhed, øget kapacitet og voldsomt reducerede udgifter til strøm og køling.


 • Udfordringer

  • Storage kapaciteten var fuldstændig opbrugt 
  • Driftsomkostningerne var urimelig høje
  • Service og vedligehold var dyrt
  • Strøm og køling var dyr
 • Løsning

  • Én samlet datacenterløsning bygget på teknologi fra Cisco, NetApp og VMware (FlexPod)
  • Øget kapacitet 
  • Højere driftssikkerhed og performance
 • Værdi

  • Besparelse på 2 mio. kr. om året på strøm og køling
  • Break-even efter to år
  • Hurtigere time-to-market, som er en konkurrenceparameter i en hurtig mediebranche
  • Højere medarbejdertilfredshed i intern IT

Break-even efter blot to år

Se videoen og hør Mette Jæpelt, CIO i Egmont IT, fortælle om deres nye virtualiserede datacenter.

”Vi kunne ikke have gjort det alene. Og det var naturligt at lade Axcess bistå i analyse- og designprocessen, dels fordi de allerede var vores netværks- og storage-leverandør, og dels fordi Axcess opfylder den fulde IVA certificering.   Jeg er utrolig glad for, at vi havde så god og tillidsfuld en relation på forhånd, så jeg turde give Axcess ansvar", CIO i Egmont IT, Mette Jæpelt.


Egmont IT

Egmont

En af Nordens førende mediekoncerner

Egmont består af fem divisioner: Egmont Magazines, Kids Media, Egmont Books, Egmont Nordisk Film og TV2 Norge.

Mediekoncernen står bag undervisningsmaterialer, blade, bøger, film, biografer, interaktive spil, spilkonsoller, tv og en række digitale medier. De udgiver medier i over 30 lande, har 6.400 medarbejdere og en årlig omsætning på 10,3 mia. kr. Egmont har 90 pct. af sin indtjening i Norden.


Egmont IT


Virtualiseret datacenter: Break-even efter to år

Egmont har fået et virtualiseret datacenter, hvilket har medført lavere driftsomkostninger, højere driftssikkerhed, øget kapacitet og voldsomt reducerede udgifter til strøm og køling. Selvom datacentret er den største infrastrukturinvestering i Egmonts historie, er den tjent ind efter kun knap to år.

Egmont er en medievirksomhed, som har enormt store storage-krav: Man har mere end 4 Petabytes aktivt lager. Og efterhånden var virksomheden løbet ind i problemer:   

”Vi havde to store storage-løsninger – en i Valby hos Nordisk film og en i Vognmagergade i Egmonts hovedsæde. Løsningerne var komplekse og knopskudte gennem mange år. Kapaciteten var fuldstændig opbrugt, og driftsomkostningerne var urimeligt høje - især var specielt service og vedligehold samt strøm og køling meget dyrt. Så vi var nødt til at gøre noget,” forklarer Mette Jæpelt, CIO i Egmont. I Egmont IT troede man, at det gav mening blot at skifte storage-løsning.  

”Vi havde to valgmuligheder: To nye tilsvarende løsninger eller én centraliseret og konsolideret storage-løsning. Denne ville dog forudsætte et nyt netværk, som kapacitets- og performancemæssigt understøttede én samlet løsning. Det sidste regnede vi ikke med at have råd til, men vi valgte at undersøge det,” fortæller Mette Jæpelt.  

Egmont IT analyserede situationen og fandt ud af, at man ikke ville kunne virtualisere flere servere på grund af kapacitetsmangel på både netværk, storage og servere, samt at de eksisterende core switche var overbelastede, og det eksisterende netværk på 1 GB ikke svarede til behovene.

”Så pludselig måtte vi se i øjnene, at opgaven var ændret fra ”bare” at lave en ny storage-løsning til at etablere et nyt datacenter, som levede op til vores faktiske behov,” siger Mette Jæpelt.

Imagine Virtually Anything 
”Da vi begyndte at undersøge løsninger, opdagede vi at Cisco, NetApp og VMware havde lavet et fælles koncept, IVA-konceptet – Imagine Virtually Anything - som er én samlet datacenterløsning bestående af NetApp storage, Cisco netværk og servere og VMware virtualiserings-software.

Dvs. vi ville få produkter fra tre af de absolut førende teknologiproducenter på markedet, og vi ville få et valideret og gennemtestet design.   

"Og ikke mindst ville vi få ’single point of contact’ i form af fælles service- og supporthåndtering på tværs af producenterne, så vi ikke risikerede at blive kastebold mellem forskellige leverandører,” forklarer Mette Jæpelt.

Derfor gik Egmont IT i gang med at udarbejde et løsningsdesign på et nyt virtuelt datacenter baseret på IVA-konceptet, ligesom man lavede en detaljeret tids- og aktivitetsplan med henblik på at lave et nyt højhastighedsnetværk samt foretage virtualisering af størstedelen af serverparken, lave en konsolideret storage-løsning og etablere en ny, effektiv køleløsning.

Break-even på knap to år  
Egmont IT lavede også en businesscase. 

”Vores businesscase viste, at allerede ved slutningen af år 2 ville vi have ’break-even’. Det var en øjenåbner for direktionen, at vi ville tjene den største infrastrukturinvestering i Egmonts historie ind så hurtigt, og at vi ville opleve store besparelser, når først løsningen var i luften. Herudover ville vi få fordele, som en opdatering af vores gamle storage-løsninger slet ikke ville rumme”.

Konstruktivt samarbejde
Egmont IT gik i gang med den store opgave efter at have foretaget nogle organisationsændringer.    

”Det var et strategisk vigtigt projekt, så jeg lavede en projektorganisation med nøglemedarbejdere, der refererede direkte til mig, og som ikke skulle varetage daglige pligter. Det nytter ikke noget, hvis de strategiske udviklingsprojekter er noget, man skal lave, når man har udført sit normale arbejde! Denne tilgang har bevirket, at vi har holdt tidsplanen.”

Egmont kørte udviklingsprojektet som et Prince2 forløb og i tæt samarbejde med Axcess.   

”Vi kunne ikke have gjort det alene. Og det var naturligt at lade Axcess bistå i analyse- og designprocessen, dels fordi de allerede var vores netværks- og storage-leverandør, og dels fordi Axcess opfylder den fulde IVA certificering.   

Jeg er utrolig glad for, at vi havde så god og tillidsfuld en relation på forhånd, så jeg turde give Axcess ansvar. Hvis vi havde lavet en kravspecifikation og et traditionelt udbud, havde vi ikke fået så fantastisk en løsning, for vi havde ikke haft den tilstrækkelige viden på forhånd. 

"Men i kraft af at det var et ansvarligt og fælles udviklingsprojekt, kunne vi blive klogere undervejs og dermed komme et nyt og kvalitativt anderledes sted hen,” forklarer Mette Jæpelt.

Kæmpestor strømbesparelse
Egmont har især opnået store besparelser på strøm.   

”Med vores gamle løsning havde vi udgifter til strøm og køling på i alt 2,3 mio. om året. Med den nye kommer vi ned på under en halv million og kan altså spare knap 2 mio. kr. om året alene i strøm og køling! Faktisk er det muligt, at DONG vil præmiere os for den store strømbesparelse,” fortæller Mette Jæpelt.   

”Men herudover har vi opnået en højere kvalitet, herunder højere driftssikkerhed, og vi er gået fra 1 GB til 10 GB på netværket. Dette sammen med højtydende servere og storage har givet os en højere performance, som understøtter stadig større mængder af digitale data.   

"Et andet resultat er, at vi er blevet meget mere fleksible og har fået en hurtigere time-to-market, hvilket er vigtigt i den meget hurtige mediebranche. Desuden har vi fået øget kapacitet, en skalerbar løsning samt minimerede driftsomkostninger og SLA-udgifter, så alle er glade!” slutter Mette Jæpelt, CIO i Egmont koncernen.

her er vores samarbejdspartnere


FlexPod Datacenter-platform


Én samlet, fleksibel og valideret datacenter-løsning udviklet af Cisco og NetApp. Få et hurtigt overblik over FlexPod Datacenter-platformen i den korte film til højre, eller besøg vores hjemmeside flexpod.dk for meget mere information.