Danske Fragtmænd

Danske Fragtmænd


Vi har bygget et redundant, virtualiseret og skalerbart datacenter til Danske Fragtmænd.
Det er et af Danmarks mest avancerede og innovative datacenter-løsninger til dato og opruster fragtfirmaet i et marked med stigende konkurrence


 • Udfordringer

  • It-innovation er nødvendigt i konkurrencedygtigt marked
  • Manglede it-understøttelse for at kunne overholde serviceniveau
  • Egenudviklet håndscanningsløsning kunne understøttes
 • Løsning

  • Danmarks mest innovative datacenter baseret på Cisco teknologi
  • Virtualiseret skalerbart datacenter 
  • To redundante datacentre sikrer høj oppetid
 • Værdi

  • Optimering af rute- og terminalstruktur og dermed øget kundeservice
  • Alle produktionsenheder kan være i drift 
  • Konkurrencedygtighed i et følsomt og konkurrencebetonet marked
Danske Fragtmænd

Danske Fragtmænd

3.300 medarbejdere, 1.650 lastbiler og mere end 8 millioner forsendelser årligt

Danske Fragtmænd er ejet af de i alt 76 lokale fragtmænd, der driver hver deres fragtmandsvirksomhed. Dertil kommer 23 fragtterminaler og 1.650 lastbiler.

Det betyder, at Danske Fragtmænd udgør Danmarks største nationale transport- og distributionssystem. 3.300 dygtige medarbejdere håndterer årligt mere end 8 millioner forsendelser.

En ekstremt avanceret cisco-løsning


Danske Fragtmænd har indgået kontrakt med Axcess, der skal stå i spidsen for en state-of-the-art virtualiseret datacenter-løsning. Løsningen bliver den mest innovative og omfattende i Danmark til dato og er i luften til foråret.

Næste forår har Danske Fragtmænd A/S Danmarks mest avancerede datacenter-løsning. Løsningen, som omfatter to redundante datacentre samt en tredje lokation til backup af data, sikrer Danske Fragtmænd-koncernen en ekstremt høj oppetid, fleksibilitet og effektiv applikationshåndtering.

Løsningen er baseret på den nyeste blade server- og switch-teknologi fra Cisco, på nyudviklet SAN-teknologi fra Fujitsu samt på virtualiseringssoftware fra VMware og FileStore NAS clusters fra Symantec.

Axcess A/S, eksperter i systemintegration og virtualisering, er ansvarlig for design og implementering af Cisco servere, Cisco netværk og VMware og får det overordnede projektlederansvar for etablering af løsningen.

Ekstremt avanceret Cisco-løsning
Danske Fragtmænds datacenterløsning kommer til at bestå af to datacentre. I modsætning til et typisk datacenter set-up, hvor det ene datacenter kører drift og det andet tager over i tilfælde af driftsproblemer, bliver der her tale om en rigtig redundant, aktiv-aktiv datacenter-løsning, hvor der hele tiden bliver kommunikeret til begge datacentre, som derfor begge rummer de nyeste data.

Hertil kommer, at løsningen bliver bygget op omkring Ciscos nyeste teknologier, som er udviklet med specielt henblik på virtualiserede datacentre:

Basis i løsningen er Ciscos helt nye og innovative Unified Computing system blade server chassis (Cisco UCS 5108), der giver hidtil usete muligheder for skalering. Netværksløsningen består af Ciscos nyeste switche - datacenter platform Nexus 7000, der har en kapacitet på mere end 15 Terabit, skaleringsmuligheder, der matcher UCS-serverplatformen og er fuldt redundant opbygget.

Både Cisco UCS servere og Cisco Nexus switch-platformen er optimeret til VMware, idet de indeholder nyudviklede Cisco-teknologier, der er specielt designet til VMware datacentre.

Selv om løsningen er ekstremt skalerbar, er den tænkt stort fra starten: Hvor en typisk dansk enterprise-løsning indeholder en eller to switche i Nexus 7000-klassen, bliver Danske Fragtmænds ”født” med hele fem Nexus 7000 switche!

It, der understøtter forretningen
For Danske Fragtmænd har det været vigtigt at få en løsning, der giver en ekstremt høj oppetid:

”Vi har indgået kontrakt på en redundant datacenterløsning, der kan understøtte forretningen nu og i mange år fremover, og som gør det let for os at overholde vores motto om at levere fragt med omtanke,”siger Gregers Munk, it-driftschef i Danske Fragtmænd A/S.

”Danske Fragtmænd kan fastholde eksisterende kunder og tiltrække nye i et følsomt og konkurrencebetonet marked, fordi vi bruger it til at optimering af vores forretning. Med den kommende løsning får vi en fleksibel løsning, der kan ændre sig dynamisk i takt med vores behov,” siger Gregers Munk.

”Vi valgte denne løsning og Axcess som ansvarlig for hele løsningen, fordi Axcess kombinerer et ekstremt højt kompetenceniveau med en evne til nytænkning. Vores kommende løsning bliver den første af sin slags, fordi helt nye teknologier bliver sat sammen på en måde, der hidtil er uset,” siger Gregers Munk.

Også hos Axcess ser man frem til løsningen hos Danske Fragtmænd.

”I Axcess er vi stolte over at blive valgt til en så spændende opgave af en så moden og ambitiøs kunde. Det er den første løsning i Danmark, som bliver baseret på Ciscos nyeste blade server- og switch-teknologi, og den vil blive fulgt tæt, også af Cisco, fordi den - med sin fremsynede anvendelse af virtualisering og storage - sandsynligvis vil blive blandt de mest avancerede i Europa,” siger Stig Abildsø, adm. direktør i Axcess A/S.

her er vores samarbejdspartnere