Helsingor kommune

Helsingør Kommune


Helsingør Kommunes skoler har gennemført et visionært it-projekt. Ved at installere trådløs infrastruktur har de kunnet indføre BYOD (Bring Your Own Device), ophænge smartboards i klasseværelserne og udlevere Netbooks til alle elever i kommunens 17 skoler.


Helsingør kommune


Helsingør indfører trådløs infrastruktur, ”Bring Your Own Device” (BOYD) og smartboards samt udleverer Netbooks til alle elever i kommunens 17 skoler.

Helsingør Kommunes skoler har indført en trådløs Juniper-baseret infrastruktur, der gør det muligt for elever i kommunens 17 skoler at medbringe devices af eget valg – pc’er, Macs, tablets, smartphones. Desuden giver løsningen også elever og lærer mulighed for at hente undervisningsmateriale i skyen, ligesom elever kan gemme opgaver og andet i skyen. Herudover har man indført smartboards – interaktive, elektroniske tavler. Og man har – med skolebibliotekerne som distributionscentral – uddelt 7.000 Samsung Netbooks til alle elever i de 17 kommunale skoler - fra børnehaveklasse og op. 

Udover at det nye projekt skaber nye muligheder for elever og lærere generelt, så er det også en fordel for skolernes it-vejledere. Hvor de hidtil har brugt mange timer på at holde skolernes it-løsninger i luften, kan de med den nye trådløse infrastruktur igen bruge deres tid på undervisning.